Ett riktigt bra tjejparty!

Igår kom syssling Cassie hit och hälsade på och nu har hon åkt hem igen *tår i ögat, saknar dig gumman som faaan* Hon e ett ljus i mitt liv, den där pinglan!

Så, jo vi åkte iväg till Sofie runt 18.30 och började partaja på cider, skumpa och martini och stämningen var på topp, hur jäkla roligt som helst, avslappnat och bekvämt!
Tyvärr är man ju kameralös på festen och bilder fick tas innan man kom iväg... Behöver en smidig kamera att kunna ha i handväskan istället för en otymplig systemkamera.....





Mitt i en konversation hör jag folk sjunga hos Sofie och in kommer tjejerna sjungandes JA MÅ HON LEVA och leder fram en jättefin tårta, tror ni jag blev överraskad eller vad?

HAHA, dom är ju bara för söta alltså, sedan hade tydligen folk på jobbet gått ihop om en present åt mig?! :D
Helt oväntat och så glad jag blev så säger bara tusen tack till allihopa, blev jätterörd!
Även min fina vän Mickis överraskade även hon hade med sig en present och skumpa dagen till ära! Jag blev jätterörd, så tusen tack till dig gumman, du e så go!
Och även syssling hade med sig ett paket med en jättefin jacka, så fin såå! Tack min babe! Jag som inte hade en tanke på presenter utan bara var inställd på en kväll med PARTY PARTY DANS DANS DANS! HAHA.. :D

Framåt kvällen planerades utifrån ålder på uteställena och efter mycket om och men kom vi iväg och upptäcker att det är sjuuuukt lång kö till Puls. Så nu börjar några av jäntorna avlägsna sig, men kvar blev Sofie, Frida, Cassie och jag, inte ledsna för det utan drar iväg till Manesa för att värma oss och ta nått drickbart, då kylan gör oss nyktra :/ .

När Manesa vill stänga och kör ut oss goa och glada, vandrar vi iväg mot Puls igen, för vi är ju sååå dans sugna så det är helt tookigt! Tack vare Frida kom vi förbi en hel drös med folk och smet in bland hennes killpolare nästan framme vid entrén och sen var vi inne! DANS DANS DANS och sen stänger dom?! Men vafaaan vi kom ju precis, aja bara att inse att klockan snart är 3 och vi får skjuts hem av Fridas goa pöjk. Väl hemma blev det att stoppa i sig lite mackor och sedan snacka långt in på morgonen med Cassie.

Du vet att jag finns här för dig gumman och jag saknar dig som faan redan, usch kom snart hit igen!



En superlyckad kväll och vill bara tacka alla som deltog i lördags! Kram på er mina fina tjejer! Det måste vi göra om snart igen! :D

/TINA

25 år gammal

Godmorgon!

Igår var min 25:e födelsedag och den spenderades på jobbet och framåt kvällen här hemma med god mat och efterrätt i trevligt sällskap. En jättemysig kväll! Tack ni som kom.

M köpte ett jättefint armband till mig som jag kommer bära stolt ikväll när jag ska "fira" lite mer med tjejkompisarna från jobbet, samt en barndomsvän och underbara syssling! Kommer bli kalas skoj.



Även annat fint och trevligt fick jag och tackar så jättemkt för det, så idag blir det nog en runda på stan för att finna en outfit till ikväll som jag kan bära. :)






Av bror med familj fick jag vita rosor (helt underbart vackra) och en super snygg träningströja som kommer komma väl till användning när jag mot våren ska försöka börja jogga.



Presentkort och pengar av svärföräldrar & mamma och pappa. Tusen tack!

Framåt eftermiddagen kommer nog en kopp smörkola kaffe avnjutas, då jag fick det av lillebror Thomas med Flickvännen Hedda. *Tack*

Ha en fin dag!

Ett Farväl

Idag var en mindre rolig dag på jobbet.
En av mina finaste arbetskollegor slutade idag för att studera 1 år. Även om hon "bara" tagit tjänstledigt så känns det jättetråkigt.

Man känner en glädje för hennes skull att hon vågar satsa på en ljusare framtid och där hon kan utvecklas, men egot Tina känner även en enorm sorg över att inte få se hennes goa person på jobbet 5 dagar i veckan. :(

Man måste helt enkelt bita ihop, och inse att folk kommer och går men som vän kommer hon bestå! Haha fyndigt :P

Hon är en för mig nära vän som jag inte kommer tappa kontakten med, men tråkigt nog kommer man inte kunna ses lika ofta, och det är det som gör min lite upprörd. Men all lycka önskar jag henne!



Idag är det fredag, och ikväll tänker jag satsa på fredags mys för familjen. Planer för en film ikväll när lillen somnat och mys i soffan, så längtar.

Vad helgen bjuder på vet jag inte just nu, men suget på att hitta på nått finns alltid, så blir det bara lite lek i parken eller en tripp till kanske Busfabriken *önsketänkande* :P så är nog både Oscar och mamma helnöjda!

Ha en fin helg ni där ute!

/TINA

Central Badet

Nu i veckan fick vi hem som många andra ett erbjudande om att få en veckas bad/träning gratis på badhuset så vi passade på att åka dit igår med Oscar, moster Madde och morbror Thomas. Mycket skoj hade vi och nu fick pappa M se hur underbart roligt vår lilla kille har när han leker i bassängen. Han blir orädd och mer vågad och det är så roligt att se!

Vi var där i ca 2 timmar och det blev helt lagom för oss, då hann vi hem och busa lite och äta mellis och sedan vidare till svärföräldrarna på räkgryta *Tinas favorit rätt* Mums! Den var superb, och kusinerna Tilde och Oscar lekte jättefint ihop. Oscar hade gått hela dagen och tjatat "Tiiille" så när han äntligen fick träffa henne, fick hon nästan inte gå hem sen... :)

Idag söndag.

Vaknar tidigt som vanligt men Oscar är numera morgonpigg och då får mamma också vara det. :)
Planer på att åka till IKEA för att inköpa lite saker som behövs här hemma, dessutom är det ju en rolig utflykt också, funderingar på om Oscar ska få följa med el om mormor och morfar ska få vara barnvakt, ja vi får se helt enkelt. En trevlig dag hoppas jag det blir iallafall.

I fredags kom ellos paketet fram med mina nya gardiner, dom blev så fiina så här hemma. Hel nöjd!

Dom har så snyggt fall när dom hänger på gardinstången, lite romantiska enligt min åsikt.

Ett problem vi har i huset där vi bor är att numera när det kommit så ofantligt mkt snö så lägger det sig tungt på taken. Det glider sedan saktan ner över kanten under mildare väder och krossar det som ligger under eller ivägen, t.ex ute möbler, paraboler som sitter fast på väggen m.m inte så roligt, och att hyresbostäder inte åtgärdar detta är för mig helt absurt!


Bild tagen från februari förra året.

/TINA

Jag vill till IKEA!

Herregud vilket sug jag fick efter att åka till IKEA. Råkade bläddra förbi deras hemsida och insåg plötsligt att dom har REA och att vi är i stort behov av en snygg praktisk lösning för Oscars alla leksaker i vardagsrummet.

Så på min önske/inköpslista om jag kommer iväg till IKEA står följande:


/TINA

Kusin Kärlek

Idag blev det som jag tidigare skrev storstädning och ah så ljuvligt det är med rent hus, trots att jag måste ta reda på skiten efter matlagningen nu på kvällen. *mindre skoj*

Men nu framåt eftermiddagen kom vi ut lite också, och det bjöd på mys och skratt. Vi frågade brorsan med familj om de ville komma med oss och tillsammans skulle vi försöka oss på lite pulkaåkning som inte visade sig vara lika lätt i töväder. Haha...

Något som fick mig att nästan kissa på mig av skratt var när Micke skulle sätta sig i pulkan med Oscar och riiiitsch hör man och den minen på hans face *oslagbart* Eh byxan sprack :D hahaha snyggve!



Ja och mys mellan kusinerna, det värmer mitt hjärta så mycket att se hur dom omfamnar varandra med glädje och kärlek! Åh helt underbart, Oscar uppskattar verkligen sina kusiner och pratar numera väldigt ofta om dom. Sin andra kusin Tilde har fått sitt namn sagt här hemma säkert 3-4 gånger om dagen, hihi, ja han verkligen gillar sina kusiner.


Här myser Evelina och Oscar i pulka backen!

/TINA

Söndags städning..

Godmorgon!

Här i huset är vi vakna sedan länge och frukosten är avklarad och lek står på schemat för tillfället.
Dagen blir nog inte fylld av roligheter då söndagar är
Tinas "städdag" här hemma.

Tvättmaskin ska sättas igång, (alla barnkläder som går åt under veckan på dagis)
Golven ska dammsugas, (alla kaksmulor och matrester som dimper ner under veckan vid matbordet/köket)
Golven ska tvättas, (alla smakspill som hoppar ner från spisen på golvet)
Toaletter ska rengöras, (behöver inte riktigt gå in på vad som behöver göras där)
Disken ska plockas ihop och in i maskin, (vi lyckas samla disk i vartenda rum i kåken)
Bädda rent i sängen, (kan vara dags)
och plocka undan de sista julsakerna. (missförstå mig inte, ljusstakarna och granen är borta, nu återstår bara alla änglar och tomtar också)
Kasta tidningar/kartonger och sopor! (hinner bli rätt mkt sådant under en vecka hos oss)



Usch blir precis slut av att läsa allt jag ska göra, men de e bara och bita ihop mår ju tiptop av ett rent hus sen, tyvärr tar det ju bara 1-2 dagar för att det ska se lika tråkigt ut igen, men så är det i den här familjen. =)

Hoppas ni får en fin dag, 
skulle vara skönt att kunna komma ut lite med Oscar också,
så skönt att det är mildare väder ute nu, tråkigt dock att det blir blött om fossingarna.

/TINA





Slingring

Igår kväll for Micke iväg på party hos en polare,  jag stannade hemma med Oscar, och snart kom syrran över och hjälpte mig med att få lite färg i håret i form av blonda slingor.

Man är ju så jäkla råsexig när hättan åker på och man har toffsar utstickande ur varannat hål på huvudet, haha... Men relativt nöjd blev jag med resultatet, får nog ta och tvätta lite med silverschampo ett par gånger bara. :)



Efter att slingorna blivit klara somnade jag i soffan tittandes på tv... Klockan var väl bara runt halv 11, men har man vaknat klockan 6 samma dag är man inte lika pigg som de som fått sovmorgon. :)

Idag är inget uppskrivet på schemat tyvärr, Osse och jag är i fullgång här hemma, men pappa M och syster M sover i kapp, den ena i sängen och den andra på soffan. Upp och hoppa era sömntutor, el byt av mig så jag kan få en sovmorgon nån gång!

/TINA

Spökar det?

Nu framåt kvällen medans jag ska söva Oscar så ligger vi och myser i sängen framför tvn, har släckt nästan alla lampor och vi är ensamma hemma...

Rätt som det är så tänds belysningen ovanför sängen, laaampa säger Oscar och skiner upp, själv fick jag nästan hjärtstillestånd!

Tittar mot golvet och förfäras av synen, jag har dragit ur kontakten ur uttaget men lamporna lyser ändå?!
Om någon läser det här och har en logisk förklaring snälla skriv en kommentar, för ärligt talat så börjar jag bli rädd för att något mer bor i kåken än vi i familjen.. :/ Har vid flera tillfällen nattetid vaknat av ingenting alls runt 2-3 tiden och haft en otäck känsla i magen, samt mardrömmar på det...

Usch jag vet inte, och vill egentligen inget heller veta, tillfälligheter hoppas jag på iallafall!

/TINA

Ledig dag

Så sitter man här ensam i vardagsrummet och njuter av tystnaden, killarna sussar i kapp där uppe.
Vaknade av en allt för pigg Oscar 5.30 imorse, och det är inte alltid så roligt, speciellt när man är ledig. Men så är det att vara förälder, så upp och hoppa och i med DVD´n I drömmarnas trädgård och frukost framåt halv 9.

Idag står tyvärr ingenting på schemat, hade hoppats på en långpromenad i ensamhet idag, men det blir nog inget med det när man tittar ut och ser att snön faller omkring i sidled ute pga vindar. Men man får helt enkelt hitta på nått vettigt inomhus istället... Men vad? Städa kanske, det behövs ju alltid.

Micke ska iväg på hockey ikväll så det blir ensam eftermiddag/kväll för mig och Oscar, ska försöka planera in något bus för honom så han inte saknar pappa allt för mkt, man kan ju ha väldigt kul med mamma också. :)

Hoppas ni har en fin dag där ute!



/TINA

Faller död ner...

Jag kan inte hjälpa att jag blir orolig när jag läser om alla dessa stackars fåglar i USA och nu även i Sverige, som fallit döda mot marken, vad är det som pågår egentligen.

Det är både sorgligt och läskigt att läsa om och jag hoppas att det inte är en epidemi hos djuren, utan att det finns en logisk förklaring till det.. Vore också jävligt tragiskt om det är så att vårt nyårsfirande är orsaken till att hundratals fåglar mister livet i stress. Då tycker jag bara en sak, FÖRBJUD FYRVERKERIER! Det ska ju användas i positiva syften och inte vara en orsak till att djur av olika slag ska bli ihjäl stressade.

Annars då..

Varit en ok dag,
har varit väldigt blöt om fötterna tyvärr. Vädret har ju varit mildt och det resulterade ju självklart i att mina skor började läcka in, så det är med stor sorg jag inser att några av mina skönaste skor nu snart måste kastas.

Kom på mig själv hur blond jag ibland kan va.....

Kör Oscar i vagnen i modden påväg hem från dagis, blir irriterad på att ett av hjulen inte vill rotera utan bromsar upp farten jag försöker hålla trots ingen plogad väg.... Efter mkt sparkande och ryckande på hjulet inser jag att, fotbromsen är inställd... AAA PUCKO! HAHA, men skrattade rätt gott åt mig själv den sista lilla biten hem sen.

Imorgon är det ledigt men misstänker att Oscar inte vill ha någon sovmorgon, han hade inte sovit något på dagis idag, så slocknade utan problem redan halv 7. Ja den lilla sötnosen!

Ha en fin kväll hörni!

/TINA

I bara trosorna!

Imorse så föll allt in som vanligt, jag och Oscar förberedde oss på att bli klara för dagis och jobb och klockan tickade på till 8.30. Helt plötsligt när jag sitter i hallen med Osse och sätter på honom skorna öppnas dörren och in kommer en liten flicka i bara t-shirt och trosor. Jag hör i bakgrunden "Nej nej där bor du inte" upprepade gånger..

Både jag och Osse tittade på den lilla flickan som inte kan ha varit mer än 12-15 år och med Downs Syndrome.

Jag förklarar för flickan att hon måste gått fel och stänger dörren....
Öppnar snart dörren igen efter att den värsta chocken lagt sig,
men herregud vad har hon råkat ut för???

När jag öppnar dörren igen, står flertalet grannar ute och hjälper flickan att få värme med hjälp av en stor filt och  välkomnar flickan in till en av grannarna som har ringt polisen för att reda ut vad som hänt, ska nämna att det för övrigt var -10 ute denna morgonen....

I sådana här stunder värdesätter jag verkligen området vi bor i, här finns verkligen medmänniskor, och det värmer i hjärtat!

Frågade grannen som talat om för flickan att hon inte skulle gått in till oss, om hon visste vad som hänt med henne, men hon hade inte heller nån aning och berättade då att polisen var kontaktad.

Usch, det är ju fruktansvärt skrämmande att en flicka tidigt på morgonen kan ta sig ut obemärkt i bara underbyxorna och vandra omkring i oro över vart hon är...

Jag var helt uppriven för resten av dagen över det här, känns verkligen hemskt och jag hoppas verkligen att de som är ansvariga för flickan ser till att i fortsättningen ha bättre koll. För en dag kanske inte alla är lika behjälpliga i närheten.

/TINA

I dina ögon

En otroligt vacker låt..



Din blick är sorgsen Vet vad du känner jag förstår så väl, att Tankarna skrämmer I en värld full av människor så Växer vår ensamhet Å i mörkret inom dig finns vilsenhet Men i dina blå ögon speglas jag I dina blå ögon finns havet och himlen Så va inte rädd, att leva här För dina ögon dina ögon Har fått sin färg av förtröstan Le lite grann nu Va inte ledsen jag minns knappast när, ja sist såg dig skratta om världen gör dig galen och bara ser allt i svart så finns jag där mitt i din mörkaste natt Och i dina blå ögon speglas jag I dina blå ögon finns havet och himlen Så va inte rädd, att leva här För dina ögon dina ögon Är vackrare än du anar Jag minns knappast när ja Sist såg dig skratta Om världen gör dig galen och bara ser allt i svart så finns jag där mitt i din mörkaste natt Och i dina blå ögon speglas jag I dina blå ögon finns havet och himlen Så va inte rädd, att leva här I dina ögon dina ögon dina ögon så speglas allt i dina blå ögon finns havet och himlen så va inte rädd att leva här För dina ögon dina ögon Har fått sin färg av förtröstan



"Shirley Clamp - I dina ögon"

Jag är en Buzzador, är du?

Nu har jag fått deltaga i en kampanj för LOVE FILM, det är ett filmuthyrningsföretag som låter kunden få möjlighet att hyra film genom ett knapptryck och sedan levereras filmerna ner i brevlådan för att du i lugn och ro ska kunna se filmerna när det passar dig! När du sedan har sett filmen behöver du bara skicka tillbaka filmen i samma paket som den kom och så var det klart.

Mycket smidigare kan det inte bli, och jag är hel nöjd med de filmer jag lånat under en månad,
sugen på att prova på?

Utnyttja denna rabatt kod: FILM101,  så får du hyra 4 filmer gratis, precis som jag!

Om du också vill bli en buzzador, och få delta i kampanjer med gratis produkter, gå med HÄR.


/TINA

Gott Nytt 2011

Lite bilder på dagen, kvällen....







Ett tack till alla er som firade in nyåret med oss. =)

/TINA

Blogg om mat, livet, heminredning...

RSS 2.0