I´m losing it.

Godmorgon!

Just nu är vardagen ett riktigt test för oss här hemma som föräldrar, Oscar har börjat sin tidiga trotsålder.

Vad man än kan säga till honom, t.ex kan du äta upp din mat? NEEEEEJ!! och så slänger han iväg tallrik eller bestick. Han får vredesutbrott av ingenting här hemma och det går inte att få honom tyst när han väl satt igång med det heller. Känner att jag måste skaffa mig mer tålamod men vart kan man köpa det, för det finns inte inbyggt i mitt system....

Man blir iofs lite avtrubbad efter antalet utbrott och låter honom hållas med att få ut sina känslor i ilska och sorg, men det gör ju ont i en förälder när inget man gör tycks hjälpa. :(

Så denna helgen har varit en berg-o-dal bana, goda känslor blandat med dåliga.

I fredags eftermiddag när jag var ensam hemma med lillkillen och vi skulle lägga oss i sängen och mysa så sa han från ingenstans, "Älskaj deej" och då smälter man ju verkligen. :)

Annars då, jo har lite spännande saker som väntar på mig vid två tillfällen under början av mars, och det riktigt pirrar i magen av spänning. :D *säger bara håll tummarna för tusan*


Sommaren -09.

/TINA

Mitt lilla hjärta...

Det var ett tag sedan jag bloggade och sedan sist har alla hjärtans dag passerat. Vill gärna berätta om vilken omtänksam pojkvän jag har som kom hem med rosor, choklad och snus till mig som en överraskning! Tusen tack babe. Blev jätteglad!



Igår hände tyvärr något mindre roligt...

Kom till dagis för att hämta upp lilleman och när jag kommer innanför dörren hör jag honom skrika och gråta, usch då nu har det hänt något tänker jag och går in.. När jag kommer in sitter Osse på golvet själv och gråter, dagisfröknarna berättar att han ramlat baklänges ner från rutschkanan dom har inne i lekhallen, och slagit i sitt lilla huvud. Men när jag ska ta upp honom i famnen för att trösta honom känns vänsterarmen helt förslappad och ur led :/. Han skriker till och blir ännu mer ledsen, hmm tänker jag och iaktar honom när han följer med mig ut för att sätta på kläder, armen bara hänger utmed sidan och efter försök att klä på honom kan jag klart konstatera att något galet har hänt.

Ringer till sjukvårdsrådgivningen och när M kommer hem åker vi upp till akuten. Där blir vi kvar i 3 timmar, efter läkarundersökningar och röntgen kan dom utesluta någon fraktur men råder oss att ha ett vaksamt öga på ifall han inte är aktiv med armen, för då är det bara att åka direkt upp igen. Barnskelett är tydligen mjukare och därför svårare att upptäcka eventuella sprickor på, därför bör man vara observant.

Men idag torsdag har pappa M varit hemma halva dagen tills dess att jag slutade och bytte av honom och till vår stora glädje rör han armen fint idag, så imorrn blir det dagis för lillen.

Men mamman i mig kan inte låta bli att bli lite arg på dagis fröknarna som inte direkt var vid Oscars sida efter olyckan utan var upptagna med att bygga koja åt barnen, medans mitt satt och grät för sig själv i ett hörn! Det retar mig otroligt och jag måste nog ta ett snack imorrn med dom angående Oscars små äventyr på dagis..

Ja så har det varit för oss på sistone, hoppas ni som läser detta har haft det lättare under veckans mitt! :)


Mitt hjärta i helgen då han valde pulkan som tv fåtölj istället för soffan, och se så lycklig han var för det!

/TINA

En fredag på busfabriken

Vi fick en förfrågan om vi ville med till Busfabriken i fredags, och självklart ville vi det.
En helt underbar eftermiddag för barnen att få leka av sig på en relativt tom busfabrik!

Kusin Tilde och Oscar hade jätteskoj tillsammans, och mycket bus blev det. Här följer lite bilder på besöket!







Vi tackar Per och Tilde för att vi fick följa med =)

/Tina.

Vad är det med mig?

Någonting är det som pågår med min kropp just nu...

För några veckor sedan började jag inse att jag som normalt är en "kaffetant" inte längre hade något sug efter kaffe, utan snarare började må illa av lukten här hemma när kaffet stod framför mig på bordet. Skumt tänkte jag, men men kanske inte finns något behov just nu av koffeinkicken.

Sen 2 veckor tillbaka har jag blivit ofantligt orkeslös emellanåt, pustar över att gå i trappor på jobbet, och när man väl kommer hem så är man dö trött och somnar intill Oscar redan kl 19.30 :/ Weird, men kan bero på att man gått och jobbat under förkylningar som man egentligen borde varit hemma för...

Och igårkväll kom jag hem från jobbet med fruktansvärda magsmärtor, det kändes riktigt i "magsäcksområdet" , och efter att ha ätit lite korv med mos till middag började illamåendet sätta igång, det blev så illa att jag till slut fick gå in och spy.... Usch.

Men vaknade imorse och kände mig mkt bättre och gick upp för att åka till jobbet, men även där kände jag mig inge bra, kunde inte snusa, det gjorde mig bara mer och mer illamående :/

Tanken har slagit mig att mkt låter som om jag skulle vänta något litet inom mig, men så tror jag inte är fallet, men jobbigt är det att må knas och inte veta vad det är.... Borde kanske lugna ner mig lite, kan ju vara kroppens sätt att tala om att man håller på att överarbeta sig både på borta och hemma plan.

/TINA

Blogg om mat, livet, heminredning...

RSS 2.0