Flyr ut till skärgården i Oxelösund

Mmm nu har jag fått nog av sjukdomar och sängliggande och det har Osse också!

Vi flyr från stadens säng ut till skärgården i Oxelösund i några dagar. M jobbar fram tills fredag och gör oss sedan sällskap. Osse mår mycket bättre nu efter att behandlingen med antibiotika har påbörjats, dock har vi upptäckt en biverkning nu till kvällen. Osse börjar få hudutslag, ska ringa och få lite mer kött på bena för att få veta hurvida vi ska göra med behandlingen, om den ska avslutas eller om vi ska fortsätta...

Vi märken mer imorgon om utslagen blivit värre eller om de har försvunnit *snälla rara söta försvinn* .

Min bedömning är att det inte är nässelutslag som jag har fått veta är lite mer utåtstående medans detta mer liknar ett prickigt eksem. Ja, jag vet inte riktigt, i värsta fall blir det ett besök till doktorn imorgon för att bli helt säker.



En helt underbar bild på Osse från midsommarafton (Tagen av pappa M)

/TINA

Midsommar passerade..

På midsommar morgonen stack vi iväg till Himpa för sol och bad tillsammans med Jimmy och familj och mina andra syskon Madde och Dennis. Dom kom över redan dagen innan och vi passade då på att se filmen "Paranormal Activity" som helt klart är den läskigaste skräckfilm jag någonsin sett!!

Midsommar firades hos Mickes föräldrar och där bjöds det på silltallrik mums! En jättetrevlig kväll med god mat och god dricka. Haha någon som visade sig vara lite trött var mina två killar som somnade tillsammans uppe i Mickes föräldrars säng. Misstanken kom när Micke inte kom ner på över timman, efter att ha "kollat till Oscar" som redan låg och sov. Vi smög oss upp och jo mycket riktigt där låg dom, utslagna.


En mamma och son.


Osse och farfar Håkan.


Den goda maten!


(Micke lär mörda mig men det är ju för roligt att dom slocknade båda två)

Nu när dagarna passerat åkte Oscar på feber natten mot söndag. Stackaren har legat i sängen i 3 dagar och haft temperaturer uppåt 40,2 grader, det hjälper ju inte heller att det är så förbannat varmt och soligt ute heller!

Misstankarna om att något var fel, kom då inga andra symptomer visade sig mer än hög feber, så efter att ha ringt upp till Skarptorp vårdcentral fick vi en tid hos läkare för att kolla upp det här! Snälla brorsan Jimmy ställde upp och följde med en orolig mamma. Det visade sig under undersökningen att Oscar fått öroninflammation, så nu väntar en antibiotika kur. Tack och lov att man litar på sina instinkter som säger att något inte står rätt till.

Det var en liten uppdatering för tillfället!

/TINA

Händelsernas Dag!!

Först och främst vill jag tacka alla er som tog del av en helt underbar sommardag tillsammans med Osse och mig!

Dagen började på busfabriken där det var fullt ös från första början, så himla roligt att se ungarna leka av sig och även att få ta del av busigheterna *ler* Man blir trots allt barn på nytt när man kommer dit!

Kvar blev vi några timmar tills Osse började få tunga ögonlock, tror minsann lilla Tilde kunde varit kvar hela dagen lång om hon bara fick, så mycket energi i den ungen! Hon är allt bra mysig också, hon fick med mig upp i klätterställningen, och när jag hjälpte henne över det ena hindret efter det andra, så sa jag det  "Tilde hjälper du mig nu för annars vågar inte jag" och ni skulle sett den lilla donnan, hon som tidigare tyckt det verkat lite otäckt blev helt plötsligt jättemodig och utbrast i sin underbart höga och ljusa stämma "Tina kom och håll i mig du blir så rädd annars". Haha hon är så otroligt gó den lilla tjejen!

Ja och Osse han tyckte nog att åkcyklarna var roligast för i början var han lite svårflörtad och trött men efter lite åk bakom faster Bella så kom solskensleéndet som vi tidigare saknat. Så himla roligt för honom också att kunna få gå omkring nu och skåda allting som tidigare varit lite svårt för honom genom att krypa.

Lyxigt hade vi det också, knappt något folk alls, ja det har ju varit så otroligt fint väder idag så alla tog väl med sig barnen ut och bada, men det innebar ju att vi fick möjlighet att prova allt vi tidigare inte kunnat så som, studsmattor (mamma älskade dom) , pulka rutschkanan, hoppborgar m.m.

Väl hemma så slocknade Osse utan problem...

Sedan dök mamma och brorsan Dennis upp, vi fick möjlighet att ge oss iväg till Strömma för att inhandla tyg m.m och sedan fyndade jag i en kontorsstol jättebilligt på en 2conhand affär och det är verkligen toppen, då jag sitter och syr på en plastig vinglig ikea stol på övervåningen hemma. Nu åker den nog ut genom fönstret! ;)

Under dagen fick man veta två jätteroliga nyheter bland annat ska brorsan och Eva förnya förlovningen och sätta ett giftemåls datum! *HURRA för er, verkligen jättekul!!*

Och även en annan jättetrevlig överraskning meddelades som gjorde mig otroligt glad! *you know*

Tack ännu en gång för en fartfylld dag av roligheter, Osse sussar kudden gott där uppe och jag funderar på att göra honom sällskap inom kort! 

/TINA 

När han går i sina gyllene skor!

Det är helt fantastiskt, Osse har lärt sig att gå!! :D

Han började knalla redan förra veckan men det har ökat mer och mer och nu har han tillochmed lyckats ta sina första steg utomhus också på asfalt och i sandlådan på gården.

Det är så otroligt roligt att få följa sitt första barns utveckling, när allt är nytt. Han har också börjat försöka "prata" mer och idag använde han "tack tack" helt korrekt när han fick en riskaka av mamma. *så otroligt stolt* Visserligen är det inte perfekt uttalat men för oss är det helt perfekt "tatt tatt".

Ah ja ljuvliga Osse! Fotade honom i trädgården i lördags och bjuder på några fina bilder från då.


Osse och Lillan njuter i trädgården.


Duktig på att klättra har han blivit också!


Vår solstråle på en mulen himmel.

Imorgon blir det ett besök till busfabriken med Bella, Per & lilla Tilde, ska bli jätteskoj!

/TINA

Ny start med ny blogg & det börjar här!

Ja tyvärr var jag så himla dålig på att blogga sista tiden på min förra blogg här men det berodde inte bara på tidsbrist utan också pga att jag inte kunde leka med layouten precis som jag ville. Men det kan jag numera här! *superglad*

Hoppas kunna lämna min gamla blogg bakom mig med Osses första år dokumenterat för att fortsätta här istället.

Ser fram emot en ny start med nya uppdateringar ur vår vardag tillsammans! /TINA

Blogg om mat, livet, heminredning...

RSS 2.0