Saft saft, röd vinbärssaft....

Godkväll!

Hemma i staden igen och tillbaka till gamla rutiner i vardagen. 

Dagen har spenderats med bror och hans barn. Vi har haft det jättemysigt, lekt och roat oss bäst vi kan. Det är dock nästan lite för varmt för de små att vara ute i denna värmen, så vi bestämde att morgondagen ska spenderas på himpa, med lite svalt bad för de små och stora.

När man kommit hem från skärgården såg man att djungeln vuxit sig tät ute på baksidan så det var ju bara till att gå ut och klippa gräset, plocka ogräs, rensai kryddlandet där krusmyntan och citronmelissen växter tät. Sedan passade jag på att plocka loss massa röda vinbär från busken.

Nu sitter jag och provar att koka saft på bären, vet inte hur det kommer bli för det är första gången. Så vi får se, just nu ligger bären och rinner av i silen. Håller tummarna för att det ska bli en god saft.

Gäääsp....

Oj va klockan har tickat på, bäst jag lägger på ett kol!

Ha de så gott!

/TINA

Mysväder

Åh ännu en jättehärlig dag här ute, dagen har mest bestått av fiske på bryggan. Vi tog också en tripp in till Oxelösund centrum för lite inhandling.

Något jag reagerat på är att Oscar somnar utslagen redan runt 18 tiden på kvällen, den friska luften gör nog honom gott, för åh så han sover. Här är han mitt på dagen redo för en liten tupplur med mamma och morfar på bryggan i den uppblåsbara båten.



Imorgon kommer älsklingen, har saknat honom! 
Nu sitter vi och dricker rödvin framför öppna spisen som är full med stearinljus, aaaahh ljuva livet....



/TINA

Helt underbart i skärgården

Igår togs första doppet i havet för min del. Framåt kvällen tog jag mig mod och hoppade i från bryggan, tjohej va kallt det var!

Vi har både hört och sett vilda sälar, hur häftigt är inte det? =)

Osse han njuter för fullt, tror det här var precis vad han behövde, frisk skärgårdsluft, lite bekanta ansikten. Hans utslag består, men är under kontroll och har inte blossat upp något mer, så det var antagligen en biverkning av medicinen, men tack och lov utan klåda.

Idag skiner solen och värmen är underbar, vill aldrig åka hem *skrattar*

Här kommer lite bilder från gårdagen!


Osse i sin härlighet


Jag njuter i solen på bryggan


Skjuter luftgevär med pappa


Syrran Madde gör konster från bryggan *skrattar*


Mmm mysigt!


HAHAHA, ja det är ingen säl, trot eller ej, men det är faktist mitt kvällsdopp som fångades på bild! *skrattar*

/TINA

Blogg om mat, livet, heminredning...

RSS 2.0