När man inser att man missat nått.

Igår var 2010´s sista arbetsdag. Härligt! Snart tillbaka igen dock, och då med vetskapen om att en av mina finaste kollegor ska lämna oss för att börja studera.... Det är med sorg i hjärtat jag ändå önskar henne all lycka på vägen. Det är helt otroligt att på ett så litet företag som jag jobbar på kan ha fått ihop en sådan underbar grupp med människor som faktist känns som en liten familj när man kommer. Tror faktist att mina kollegor vet mer om mig än min egen familj gör, för man pratar om ALLT. Så när en person försvinnner så känns det verkligen tomt..

Igår begav vi oss iväg till badhuset med Tilde och Per. Och det var en riktig hit, vi har följt med tidigare men då var allt nytt, läskigt men ändå lite spännande såklart, men igår, herregud igår, inga hämningar på min lilla kille som slängde sig ner för rutschkanorna framifrån, bakifrån, på sidan, under och över vattnet. Ja han var överallt och hade jättekul med sin söta kusin Tilde, ja dom hade såå roligt. Och som förälder så värmer det i hjärtat när man ser dom ha sådär kul. Har för övrigt träningsvärk i ena skinkan, bra träning att lyfta omkring barnet i alla stationer i bassängen?

När jag passade på att hjälpa Oscar nerför en trappa i bassängen så börjar han räkna?!?!
" eeett, tååå, teee, fiiia, feeem"

Amen herregud, vad gjorde du precis, räknade??? Och varför har jag inte vetat om att du lärt dig det? Jag var så stolt, men ändå kändes det konstigt att han antagligen lärt sig det på dagis och inte av mig. Men åh så stolt jag blev!

Idag är det nyårsafton och ikväll kommer folk över och vi ska äta god mat och dryck med efterrätt. Men något känns inte riktigt bra idag, har egentligen ingen lust med nått som det känns just nu.....
Men jag ska rycka upp mig under dagen, måste det för att inte förstöra för alla andra, så put on a happy face and smile.

Gott Nytt År på er!

/TINA

Julafton i bilder och några få ord...

En jättetrevlig julafton blev det,

började hemma hos oss och gick lite senare över till Bella, Per och Tilde, där mötte vi också upp Oscars farmor och farfar och vips så satt vi och åt god mat och fick besök av Tomten. En jättelyckad dag, går nog till historien som en av dom bästa. :)







/TINA

Julafton en hit!

Ja julafton blev en riktig hit, vi började fira hemma med lite julklappsöppning, och sedan kom syskonen över och vi lät barnen få dela sina klappar och det uppskattades.

Senare for vi iväg till Mickes syster Bente med familj och där mötte vi upp Oscars farfar och farmor också, och kvällen blev väldigt lyckad med många fina julklappar till barnbarnen... :)


Julen 2009.

Mkt god mat och trevligt sällskap fick vi också såklart, en väldigt bra jul 2010!


Julen 2010.

God Jul!

Vi vaknade tidigt här hemma, och gick ner på undervåningen och lät Oscar få se en del av alla klapparna som Tomten varit och lämnat under natten, och det var en riktig hit!

Själv måste jag ha varit väldigt snäll i år, fick en Nespresso maskin av min bror Thomas i julklapp, och det kanske var den bästa julklappen ever! Har önskat mig en sådan lääänge.

 

Åh så glad jag blev, glädjetårarna rann ner med kinderna. Tusen tack bror!

Vi vill önska alla våra nära och kära en riktigt god jul!

..

Oscars önskelista

Driver man ett bageri, eller är jag bara glad i bak?

Igår kom bror och hans flikka över och hälsade på. Det började bakas saltängsbullar och vaniljbullar, och tätt efter de var klara så började jag med en sats knäck.

Önskar jag kunde ta åt mig äran över bullarna men icke, pga min mjölfobi och en trött liten Oscar så blev det mest ungdomarna som styrde med det. Men knäcken gjorde jag faktist, men fick även där hjälp med att få över den i formarna av Hedda.

Idag har karln varit på helgjobb så jag och lillen blev hemma för en skön lördags dag. Vi satte upp granen, kunde inte hålla mig längre, och åh så fin den blev! Oscar blev jättenyfiken på alla bollar och lampor däri, så nu har man fullt upp med att hålla hans små fingrar ifrån att slita ner allt.



Framåt kvällen nu så har M gjort tacos som snabbt åkte ner i magen, mmm gott!
Jag såg till att pyssla med lite mer jul godis och julbak,
nu gjordes cornflakes med kokos och vitchoklad. Testade också att baka kanel kakor, och det luktar verkligen jul här hemma nu... Hoppas dom smakar lika gott som dom luktar.

Nu ska lillkillen sövas och mamma/pappa tiden börjar, har redan hällt upp ett glas rött.

Ah ljuva lördag, får se vad morgondagen bjuder på,
kanske vädret vill tillåta lite pulka åkning, för idag blåste det lite för mkt för att det skulle vara roligt att vara ute som 1½ åring.

/TINA

Mitt Allt.

..mina tankar har vandrat tillbaka till den tid som var innan du valde att titta ut.

Det var en tid av lycka samt sorg, då livet mötte många motgångar, och gärna fler än medgångar under en period.

Men jag minns och kommer nog aldrig heller glömma hur underbart det var att få bära omkring på dig genom allt skit som pågick. Att få känna dina sparkar om nätterna, eller din hicka om dagarna, åh det kommer förbli oförglömligt. De stunder jag låg och pratade med dig medans jag låg i badet. 

Nästan alla trodde att du skulle bli en pojke,
men jag insåg inte vad jag trodde om könet förrens du började göra väsen av dig ordentligt där inne.
Jo men visst skulle jag väl få en liten fotbollskille? Var till 90% säker på det.

Att sätta ord på hur mycket jag älskar dig min son, det är omöjligt.
Och det finns ingenting jag inte skulle göra för dig!
Jag är så otroligt lyckligt lottad som har fått dig, och du påminner mig om det varje dag.

Dina kramar och pussar ger mig något som jag aldrig skulle byta bort, din kärlek mellan mor och son just i det ögonblicket.

Oscar tack för att jag får vara din mamma.

Älskar dig!


(Gravid i 7 månaden.)

Vart tog alla mina drömmar vägen?

Det här var något jag satt och funderade på igår morse, på väg till jobbet,
hur tog jag mig hit egentligen, och vad gick fel på vägen?


Man har gått igenom livet hittills med drömmar och visioner om att man ska lyckas och erövra världen, och många runt omkring mig har också uppnått sina drömmars mål i karriären. All lycka till er!


Men fan vad avundsjuk jag blir på er.
Är det inte så att en människas drömmar utformar sig till dess personlighet lite grann?


Så är det i alla fall för mig.


När jag var liten vill jag bli veterinär, för jag älskar verkligen djur! Men tanken på att behöva avliva ett djur som kanske faktiskt inte lider av någon skada eller sjukdom.

Nej, det strider mot vad jag tycker är rätt och därför kändes inte heller det valet av karriär rätt för mig.


Sedan när jag kom upp i tonåren fann jag kärleken i dansen, och det var väl där som jag faktisk insåg vem jag egentligen var. Det var något härligt och glädjefullt över dansen, och vilka underbara människor jag lärde känna, ja det här skulle jag nog satsa på, gå danslinjen eller kanske musikal? Men nej det satte både min pappa stopp för och även mina dåliga knän. Så det ledde till att jag lade dansen på hyllan…


Sedan när jag gick första året på gymnasiet, upptäckte jag hur fantastiskt roligt det var att skriva, det kunde bli både reportage, till noveller, kanske skulle man satsa på att läsa till journalist, och med lite uppmuntran av lärare blev jag mer och mer övertygad om att det här kanske var rätt för mig? Och mer och mer sugen blev jag att flytta till London ett år eller två, få se världen, uppleva något mer än vardagen i Norrköping.. Men dem drömmarna dog någonstans på vägen och med det så försvann också självförtroendet.


Senare i livet att jag fått personlig glädje av utformning och layout, det är något jag kan bli som trollbunden i flera timmar av att styra med, och kanske vore det roligt att jobba med? Att skapa layouter till olika ting, rent, cleant och snyggt! Men att börja plugga nu, när man har barn, och arbetsmarknaden ser ut som den gör… Blir tyvärr inte eld och lågor av tanken..

Ja, vart tog drömmarna vägen?


Det finns en låt som spelar text raden

”för du är den som får mig minnas alla drömmar jag har glömt”


Så fint det vore om du ville hjälpa mig minnas kära du….

/TINA

 

Rum Skifte

Heej!

Nu har denna söndag rullat igenom rätt snabbt måste jag säga.
Vi har inte gjort mycket mer än möblerat här hemma. Vi bytte nu dator rum (mickes krypin) med Oscars rum, som numera är ett lekrum utan gästsäng. Och det blev jättebra! Det är inte klart enligt mig på långa vägar, har en del tavlor att sätta upp, gardiner som ska bytas och leksaker att gå igenom som ska läggas undan innan jag säger "fäärdig".

Imorgon nalkas Lucia och kl 6.45 ska vi bege oss ner till dagis och se på vår lille tomtenisse sjunga, mysigt värre enligt mig, även om det är alldeles för tidigt för att man ska orka sitta utan att gäspa.

Sen går man vidare till arbetet och måndagar är väl inte veckans roligaste dag precis, så börjar känna söndagsångesten komma sakta krypande upp över mina axlar.... Blää, om man ändå kunde känna lite glädje inför en ny arbetsvecka. =/

Veckan som kommer passera bjuder än sålänge inte på något mer speciellt än möte på torsdag och kanske en runda på stan om jag får komma ifrån. Hoppas nått annat kul dyker upp som jag ännu inte vet om, alltid trevligt liksom att ha saker på schemat eller utanför det. =)

Ha en fin söndagskväll hörrni,
själv tog jag ett glas rött istället för glögg som dessvärre lyser med sin frånvaro i hushållet.

/TINA

3:e advent

God förmiddag!

Ja, själv vaknade man med tuppen redan kl 6.50 av en liten kille som sjöng på "Lilla Snigel". Uh, så trött.
Men de va bara och dra oss neråt, göra iordning lite frukost och skåda på barnkanalen, nu ligger han och sussar medans en annan sitter och funderar på vad man ska planera in idag.

Igår var det kalas hemma hos familjen Strandh/Spångberg. Lilla Tilde firade sin 3:e födelsedag och det var en jättetrevlig eftermiddag men god fika och massa bus. Lilla Nellie, som är Tildes bästa kompis var också där och tillsammans med Oscar lekte dom jättefint tillsammans. Det är verkligen roligt att se hur kul dom har tillsammans!

Ja något mindre roligt som hänt är att bilen har gått sönder, så nu väntar en större utgift inför julen, fy fan säger jag bara..... Så det blir att fortsätta leva snålt, har ju haft en tuff månad november pga både sjukdom och vab. Så nu blir det mindre julklappar än tänkt. =(

Så vad väntar idag då, ja det får nog bli en promenad till affären då bilen inte går att köra, måste få inhandlat lite skit, känner inte för det men vad gör man? Sen var det lite snack om att möblera här hemma, göra ett lekrum åt Oscar, och då menar jag ett ordentligt rum som han kan ha sina leksaker i m.m. Får väl se om M är sugen på det, eller om det blir nått jag får styra med ensam. Lite oroliga magar har vi här hemma, och jag behövde faktist gå in och spy inatt =/ förstår inte vad det kom ifrån, men nu mår jag bra. =) Skumt, eller hur?!

Nahe men hoppas ni får en förträfflig 3:e Advent med mycket mys i lägenhet och stuga!



Ha de!

/TINA

Livet känns lite lättare..

..och om det blir perfekt återstår att se...

Livet som mamma är helt underbart och jag ångrar inte en sekund att jag fick min lilla kille, för han är det finaste på jorden! Men det är tufft att vara mamma, att få livet runtomkring sig att gå ihop. 

Såhär ser min vardag ut:

man jobbar större delen av dagen,
hämtar barn,
lagar mat,
försöker hinna någon hushållsyssla,
karln kommer hem,
äter,
leker,
söver lillen,
EGEN TID = somna i sängen framför tvn.

Kan verka rätt segt, och ibland är det så, och ibland stör det mig absolut ingenting, för jag älskar ändå att ha rutiner i livet. Men har insett att jag måste försöka få mer EGEN tid, och då ge mig iväg på nått annat än att sitta hemma. Funderingar på att prova yoga, el kanske börja simma men det är ännu bara tankar, för vill ju helst ha med en vän på nått. Sen är det ju såklart det där med att vårda kärleken också, som är så förbannat svårt ibland!
Man måste försöka finna tid för varandra, men den tiden är sällsynt, iallafall för oss. 



Ja livet som mamma är helt underbart, men det är ingen dans på rosor inte, det kräver mycket av en!

/TINA

Mysigt sovrum..

Ah har gjort iordning vårt sovrum som förut som förskräckligt ut med alla konstiga färger på möbler.
Men numera har vi vitt vitt vitt och beiga och latte färger i sovrummet och jag tycker det är så mysigt!
Har hämtat lite inspiration ifrån andra och gjort till mitt eget, roligt också att lampan som jag inköpte i Ullared äntligen har fått komma till sin rätt bland övrig inredning.







/TINA

Blogg om mat, livet, heminredning...

RSS 2.0